Kamperen op Camping Spa D’Or in de Ardennen

Als je wilt kamperen in de Belgische Ardennen, maar niet in je eentje ergens je tentje in de wildernis wilt opzetten, is Camping Spa D’Or wellicht iets voor jou. De camping ligt op een steenworp afstand van het natuurreservaat ‘de Hoge Venen- Eifel’ en op maar een paar kilometer afstand van het gezellige stadje Spa en zijn waterbronnen.

Kamperen in de Ardennen is iets wat iedereen een keer gedaan moet hebben in zijn leven. De wilde natuur, gecombineerd met charmante steden en dorpen zorgen ervoor dat jij je geen moment zal vervelen tijdens de vakantie. Mocht het op jezelf survivallen in het bos iets te extreem zijn, dan is een verblijf op Camping Spa D’Or zeker aan te raden.

Veel keuze in overnachting

Op deze camping is het mogelijk om in een Kabouter Plop Familietent te overnachten. Maar mocht je toch niet geïnteresseerd zijn in deze vrolijke 4-persoons bungalowtent van wel 26m2 groot, dan kun je er altijd nog voor kiezen om een houten chalet, een Coco Sweet huurtent, een luxe stacaravan, een kamer in een hostel of gewoon een kampeerplaats te huren.

Leuk voor de kinderen!

Kindvriendelijk

Dat er op deze camping speciale Kabouter Plop tenten te huren zijn, doet vermoeden dat een van de beroemde Belgische attractieparken Plopsa in de buurt ligt. En dat vermoeden klopt, op 17 kilometer afstand van Spa ligt Plopsa Coo. Een plek waar je geheid een leuke dag met jouw kinderen gaat doorbrengen.

De camping zelf organiseert zelf ook het nodige vertier voor de kleintjes. Kinderen kunnen samen met een Ardennen Ranger de natuur ontdekken en leren survivallen. Verder is er op de camping een uitgebreid animatieprogramma met onder andere live muziek, een playbackshow en een kinderdisco en kunnen ze zelf spelen in het zwembad of op de speeltoestellen.

Avontuur

De activiteiten zijn niet slechts voor kinderen, iedereen kan de natuur ontdekken tijdens een van de vele buitensportactiviteiten waar de Ardennen zo bekend om staan. Durf je het aan om te klimmen, abseilen of over hooggelegen touwbruggen te klauteren? Of wellicht bevind jij je liever op het water tijdens een kajak- of kanotocht. Echte wandelaars kunnen aan de slag met kaart en kompas en mensen die niet bang in het donker zijn, kunnen ergens in de middle-of-nowhere worden gedropt en moeten zelf de weg naar huis zien te vinden. Andere activiteiten zijn mountainbiken, kruisboogschieten, paintballen en quadrijden.